שיפוצניקים עצמאיים: האם מגיעים לכם החזרי מס? 

You are currently viewing שיפוצניקים עצמאיים: האם מגיעים לכם החזרי מס? 

רבים מהשיפוצניקים עצמאיים ועוברים בין פרויקט אחד לשני באופן רציף. מנגד, שיפוצניק יכול להיות מובטל במשך תקופה ממושכת, כך מי שבוחר להיות עצמאי יודע שלצד שלל ההטבות והנוחות, גם קיימים לא מעט קשיים, ועל כן אם מס הכנסה עשוי להעניק החזרי מס, מוטב לנצל זאת עד תום. אז האם מגיע לכם וכיצד בודקים? הייזלר ניגש להסביר!

אחריות אישית – עד ה 30.4

הייזלר רואה חשבון בעברו מבין לא מעט בתחום המיסים ומכיר מקרוב את הקושי הכרוך בלהיות עצמאי, וכיוון שמבחינת מס הכנה אין זה משנה אם אדם מסוים עצמאי שעוסק בשיפוצים או עצמאי שעוסק בבישול, הייזלר ניגש להסביר כיצד עצמאיים יכולים להפיק את המרב ממס הכנסה. מי שקרא על אבנר הייזלר בדה מרקר מבין שהוא מאמין שכל דבר יש לעשות כפי שצריך. אז מה שיפוצניק עצמאי צריך לוודא? ראשיך שהוא מגיש את הדו"ח שמסכם את סך ההכנסות עד לסוף חודש אפריל (עבור השנה החולפת). ביצעתם שלב זה? עוברים לשלב הבא.

תנאים עיקריים

רבים שנתקלים לראשונה באבנר הייזלר בראיון בדה מרקר מתרשמים שעולם העצמאיים כולל שלל אפשרויות, אך בו זמנית מבינים שיש להיות זהירים ולקבל החלטות שקולות. הייזלר חוזר ומציין שכל עצמאי עשוי להיות זכאי להחזר מס, וזאת אם רק עומדים ב-1 מ-3 המצבים הבאים: אי יציבות במשכורות החודשיות, אי דיווח (או דיווח באיחור) אודות שינוי בסטטוס המשפחתי, לא נוכה מס מסך ההפרשות לפנסיה (עצמאי שמפריש פנסיה זכאי להחזר מס) ולבסוף נציין שקיימים שלל מקרים שעשויים להצדיק החזר מס – נתון שמצריך הסבר ממוקד.

בוחנים זווית נוספת

כל הנושא של החזר מס עבור הוצאות מוכרות עשוי להתגלות כמסובך, אך אם מקבלים ייעוץ מקצועי או משקיעים כמה דקות ניתן להתחיל ליישר קו, וכפי שמציין אבנר הייזלר ב-ynet, כל אחד צריך להילחם על שלו, בין אם מדובר בהגשמת חלום עסקי ובין אם מדובר בשמירה על הזכויות. הייזלר מסביר שרשות המיסים מציעה לקזז לא מעט הוצאות שנועדו לתמוך בהכנסה, עובדה שעשויה למזער באופן משמעותי את גובה המס, אם כי יש להבדיל בין החזר מס מלא לבין החזר מס חלקי.

שיפוצניקים עצמאיים: האם מגיעים לכם החזרי מס? 

דוגמאות להוצאה מוכרת

מבקשים להתחיל להבין אלו הוצאות מוכרות עשויות להיחשב? עברו על הרשימה הבאה: הפקדה לקרן פנסיה, אובדן כושר עבודה, הוצאות אחזקה שנוגעות ישירות למשרד (חשמל, הובלות, נייר מכתבים..), הוצאות משפטיות שנוגעות לעיסוק (למשל אם תובעים את השיפוצניק בגין הרס משני לבית), הוצאות ניקיון, הוצאות עבור ביגוד ייעודי (למשל נעלי עבודה וסרבל), הוצאות דלק, הוצאות עבור נייד עסקי וכדומה.

חשיבות ייעוץ מקצועי

קוראים את הדברים וחשים שגם לכם כשיפוצניקים עצמאיים מגיעים לא מעט החזרים? אבנר הייזלר מחדד שקיימים מגוון משתנים נוספים שעשויים לשחק לטובתכם, ועל כן אם מבקשים לקבל תמונה מלאה, בהחלט שווה להיעזר בשירותיו של רואה חשבון או יועץ מס. הייזלר מסביר שממש כפי שפנייה לשיפוצניק עשויה לחסוך בהוצאות (למשל עשויים לייצר מטבח חדש מבלי להרוס את הקיים), כך פנייה לאיש מקצוע עשויה להתגלות כהוצאה שמחזירה את עצמה, וכיוון שבכול מקרה רוב השיפוצניקים עובדים בצמוד לרואה חשבון, רק נותר לוודא שמקבלים שירות מקיף.

מתקדמים – מגישים טפסים

השתכנעתם ששווה להשקיע מעט על מנת להרוויח אלפי שקלים? הייזלר מסביר שהצעד הבא הוא פשוט למלא טופס 1301 ולהגישו דרך אתר האינטרנט של רשות המיסים, ובמקביל להגישו ידנית בלשכת המס המקומית. עם זאת, אם ההכנסה אינה גבוהה מ60,000 ש"ח בשנה, זוכים לקצר תהליכים – להסתפק בהגשת טופס 137.