אינסטלטורים: יש מה לעשות נגד "טריגר פינגר"

You are currently viewing  אינסטלטורים: יש מה לעשות נגד "טריגר פינגר"

אינסטלטורים הם אנשי מקצוע שעובדים מאד קשה מבחינה פיזית וחשופים ללא מעט סיכונים ופגיעות במהלך העבודה שלהם. פגיעות אחדות עשויות לקרות במהלך העבודה באופן פתאומי, כמו כאשר חלילה עצם כבד נופל על הרגל או שנחבלים כתוצאה מנפילה, אך יש לא מעט פגיעות שעשויות להתרחש במקצוע הזה שאין תוצאה של הזמן שחולף ושל שחיקת הגוף. אחת מהתופעות הללו נקראת "טריגר פינגר" ובמחקרים מקצועיים שפורסמו לאחרונה בנושא, נמצא כי אוכלוסיית השרברבים היא האוכלוסייה בסיכון הגבוה ביותר ללקות בה. למען האמת, אם אתם אינסטלטורים וסובלים מכאבים בכף יד וממוגבלות בתנועה שלה, יכול להיות שזו הסיבה לכך ואתם אפילו לא מודעים לזה. הנה מה שחשוב לדעת על התופעה וכיצד ניתן להתגבר עליה.

מהו ה"טריגר פינגר"?

טריגר פינגר היא למעשה תופעה למדי הנפוצה אצל בני 40 עד 60, כאשר הסיכוי ללקות בה עולה אצל אלו העוסקים במקצועות כפיים ובפרט מי שמשתמש בכפות הידיים והאצבעות על בסיס קבוע. הגידים המחוברים לאצבעות ואחראיים על התנועה שלהם יושבים למעשה בתוך תעלה ייעודית בה הם צריכים לנוע. במצב של טריגר פינגר, התעלה הזאת נעשית צרה יותר ויותר עם הזמן, מה שמקשה על הכיפוף של האצבע שפשוט נתקעת ולא משלימה את התנועה שלה, מה שבא לידי ביטוי אצל כאבים עזים אצל מי שסובל מכך. שרברבים נעזרים בעבודתם בכלים עדינים ומפעילים את כפות הידיים בתדירות גבוהה ועל כן זה נפוץ כל כך אצלם ביחס לשאר האוכלוסייה, במיוחד אלו בגילאים המעלים עוד יותר את הסיכון לכך.  מיד נפרט על סוגי הטיפולים העיקריים לבעיה, אבל קודם נציין שמדובר בטיפולים עדינים עם סיכוי לא נמוך יחסית לסיבוך. לכן חשוב להבין בדיוק מה המשמעות המשפטית של רשלנות במקרים הללו ותוכלו למצוא מידע בנושא טיפול לקוי ב"טריגר פינגר" באתר lawtip, ומומלץ להיעזר בו.

אפשרות טיפול ראשונה – טיפול תרופתי

חשוב להבין שהתעלות שהולכות ונעשות צרות הן לא רק שינוי טבעי כביכול במצב הגוף, אלא תהליך שאינו טבעי שגורם לדלקות שמביאות לכאבים רבים. לכן בהרבה מקרים, עוד בטרם תעלה על השולחן ההצעה להתערבות כירורגית, ינסו חלק מהרופאים לנסות קודם כל שימוש בסטרואידים ותרופות נוגדות דלקת המוזרקות ישירות אל תוך האזור הפגוע. מכאן, אם רואים שהטיפול הזה לא יעיל דיו ולא פותר את הבעיה, ניתן לשקול את האפשרות של התערבות כירורגית.

יש לא מעט פגיעות שעשויות להתרחש במקצוע הזה שאין תוצאה של הזמן שחולף ושל שחיקת הגוף

אפשרות שנייה – ניתוח

כאמור, האופציה השנייה היא ניתוח שמטרתו לפתור את הבעיה. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית בלבד (אל דאגה, לא מרגישים כאב) כאשר מתבצע חיתוך קל של התעלה בנקודה הצרה שלה על מנת להחזיר את התנועתיות לקדמותה. חשוב להבין כי מצד אחד מדובר בטיפול שנחשב ליעיל למדי לטיפול בבעיית ה"טריגר פינגר" מחד, אך מאידך מדובר בטיפול עם סיכונים אפשריים כמו זיהום או פגיעה עצבית בכף היד שעשויה להתבטא בשיתוק מסוים והיא יכולה להיות זמנית או קבועה.

ההמלצה הגורפת שלנו למי שנפגע לאחר ההליך הכירורגי, לגשת לייעוץ משפטי ולבחון לעומק האם הפגיעה הייתה מחויבת המציאות ולא ניתן היה להימנע ממנה או שהיא נעשתה במידה מסוימת מתוך רשלנות בטיפול שקיבלתם, שכן מדובר באחד מסוגי הרשלנות הרפואית הנפוצים ביותר.

לסיכום הדברים – אם גם חושדים שאתם סובלים מהתופעה הלא נעימה, גשו בהקדם לרופא שלכם לאבחון מהיר והתאמת טיפול בהקדם האפשרי. זכרו לכל אורך הדרך שניתן להתגבר על התופעה הזו ובהחלט לא מדובר במשהו שאתם צריכים לחיות איתו. רק בריאות!