האנמיה פוגעת בעבודה השוטפת שלכם? בדקו אם מגיעות לכם זכויות

You are currently viewing האנמיה פוגעת בעבודה השוטפת שלכם? בדקו אם מגיעות לכם זכויות

עבודה בתחום הבנייה והשיפוצים כרוכה במאמץ פיזי מאומץ, ועל כן כאשר הגוף אינו במיטבו וחשים חולשה, ישנה פגיעה משמעותית ביכולת ההשתכרות. מכאן שאם אובחנתם כסובלים מאנמיה, טוב לדעת שמגיעות לכם מגוון זכויות מסייעות. מה, למי, במה הן תלויות וכיצד ניתן להשיגן? כל המידע הרלוונטי בנושא מחכה לכם ממש כאן.

מהי אנמיה?

טרם נקפוץ לסך הזכויות שמגיעות, נעצור להסביר מהי אנמיה. ובכן בגדול אנמיה היא תופעה שנוגעת לחוסר בחלבון המוגלובין, כאשר המחלה באה לידי ביטוי במגוון דרכים ובמגוון רמות. מבקשים מידע על המוגלובין? ובכן המוגלובין מצוי בכדוריות הדם והוא זה שאחראי לשאת את החמצן שמצוי בריאות לעבר רקמות הגוף. במקביל, תפקידו להחזיר פחמן דו חמצני מכל חלקי הגוף ישירות לריאות. עתה כאשר מתחיל להתבהר עד כמה תפקידו חשוב, ניתן להבין מדוע חוסר בהמוגלובין (משמע אנמיה) מוביל לשלל בעיות בריאותיות. בעיות שבין היתר מקשות לשמר שגרת עבודה פיזית, שכרוכות בקשיי נשימה ושעשויות להוביל לשיגרון, מחלות לב, כאבי בטן, בעיות בכליות, עייפות ועוד.

הטבות מטעם ביטוח לאומי

התופעות של אנמיה מוכרות מקרוב ועל כן יש קשיי פרנסה, כך שמבקשים להבין איזו תמיכה ניתן להשיג מטעם ביטוח לאומי? ובכן טרם ניתן לקבל זכויות, יש לעבור אבחנה רפואית. בסה"כ מדובר בבדיקת דם פשוטה, כזו שמסייעת הן לאבחן והן להגדיר את חומרת המצב. נמצא שאכן סובלים מאנמיה? ייתכן שמגיעות לכם הקצבאות הבאות:

 

 

 

  • גמלת נכות – מדובר בקצבה שמיועדת לכל מי שכושר העבודה שלו צומצם לפחות ב50% בעקבות המחלה, ובמקביל נקבעה לו נכות רפואית בשיעור של מינימום 60%. עוד נחדד שנכון לשנת 2022 הקצבה המרבית עומדת על 3,700 ש"ח בחודש.
  • זכויות שאינן מותנות בקצבת נכות – עשויים להשיג פטור ממס הכנסה וכדומה.
  • נכות משוקללת – קצבה שמיועדת למי שסובל ממחלות דם, לצד שורה של ליקויים נוספים – בהתאם לתקני ביטוח נכות.
  • קצבת ניידות – בהנחה ונמצא שהמחלה מקשה להתנייד, ניתן להיעזר בקצבת ניידות. זו מסייעת לממן אביזרי ניידות ואף רכב.
  • קצבת שירותים מיוחדים – קצבה שמיועדת עבור מקרים קיצוניים שבהם מתקשים לתפקד באופן עצמאי. מסייע לכסות טיפולים סיעודיים.
  • שיקום מקצועי מטעם ביטוח לאומי – אם בעקבות המחלה העיסוק הנוכחי אינו מתאים יותר וקיבלתם 20% נכות, ניתן לעבור שיקום מקצועי. השיקום ניתן מטעם ביטוח לאומי והוא בין היתר כולל לימודים, נסיעות וכלכלה.

הטבות מטעם המדינה והביטוח הפרטי

לצד שורה של הטבות מטעם ביטוח לאומי, טוב לדעת שגם ניתן להשיג שלל הטבות מטעם רשויות המדינה. כאן מדובר בקבלת הנחה משמעותית בתשלומי בזק, חשמל, ארנונה וכדומה. מבקשים לנצל זאת? עליכם לבחון את ההיתכנות מול כל רשות בנפרד. כמו כן, אם רכשתם בעבר ביטוח אובדן כושר עבודה, יש טעם לבחון האם המחלה פגעה באופן ניכר ביכולת ההשתכרות, כך שתוכלו להפעיל את הפוליסה ולקבל סיוע גם מהכיוון הזה.

חשיבות סיוע מקצועי

עתה כאשר התמונה הכללית ברורה, רק נותר לבחון כיצד פועלים. מכאן שאם האנמיה מפריעה להתרכז ופוגעת ביכולת לעבוד (ולהתפרנס), טוב לדעת שקיים סיוע כספי מעבר לפינה. הסיוע מגיע מטעם ביטוח לאומי, אם כי הוא גם עשוי להגיע מטעם הביטוח הפרטי, ולו בשל העובדה שיש לכם ביטוח מנהלים או קרן פנסיה. המשמעות היא שניתן להשיג תמיכה כספית משני מוקדים משלימים, כך שחשוב לערוך בירור מקיף. לסיכום נציין שלעיתים הפגיעה היא רק תקופתית (אינה בהכרח לצמיתות), אך עדיין ניתן לפעול – עדיין ניתן להשיג תמיכה כלכלית חשובה. טיפ לדרך? ניתן להתנהל לבד, אך הניסיון מלמד שסיוע מקצועי מסייע להשיג פיצוי מרבי. שנסכם? קיים סיוע משמעותי וניתן להיעזר בעורך דין פרטי ובמקביל בגופים שפועלים בהתנדבות. רק בריאות!