איך נבחר את שיטת האיטום הנכונה לגג שלנו?

You are currently viewing איך נבחר את שיטת האיטום הנכונה לגג שלנו?

מים זה חשוב וגשם זה נפלא, רק לא כאשר הם בתוך הדירה שלנו. לכאורה, העניינים אמורים להיות פשוטים למדי – יש גג? יש. הוא מוצק? בוודאי. אז למה שייכנסו מים? בפועל, יש לכך סיבות רבות והפתרון הקלאסי הוא איטום גגות. אך חשוב להבין, שגם עם איטום שבוצע בעבר, עלולים להיכנס מים. אז ייתכן שהאיטום הישן כבר לא מגן עליכם טוב כל כך. ייתכן שאתם עומדים בפני ביצוע איטום לראשונה. בכל מקרה, מדובר בנושא מורכב ובחירת שיטת איטום מתאימה, איננה דבר של מה בכך.

לפתור את הדברים מראש

איטום גגות, הוא מסוג הדברים שכדאי מאוד לחשוב עליהם מבעוד מועד. עוד לפני החורף ומספיק זמן לפניו, כדאי לוודא שהגג שלכם אכן אטום. לשם חסימת האפשרות של כניסת מים מגג לבית, חשובה לפני הכול התאמת שיטת האיטום לגג. על כך נרחיב עוד מעט. אך לפני הכול, כאמור, מוטב להיערך מראש, עוד לפני תחילת הגשמים. ביצוע איטום ותיקוני איטום בעונת הגשמים עצמה, אפשריים אבל מסבכים את העניינים.

אם כך, אילו שיטות איטום זמינות עבור גגות? אלה כמה דוגמאות בולטות במיוחד:

כיסוי באיטום נוזלי

זיפות היא שיטה בולטת במיוחד וותיקה מאוד לאיטום גגות. העיקרון פשוט – כיסוי הגג בחומר נוזלי, אשר מתקשה בהמשך ומספק הגנה. זפת איננה האפשרות היחידה בגישה זו. יש גם חומרי איטום גגות אקריליים, חומרי איטום פולימריים וגם מה שמכונה "מסטיק" פוליאוריטני. לכל אחד מהם, יתרונות וחסרונות מיוחדים.

גישת היריעות

גישה אחרת, היא לכסות את הגג ביריעות מוצקות ולהצמיד אותן לגג. הדוגמה הבולטת כאן, היא כמובן "יריעות ביטומניות", אותן מניחים ואז מחממים עם מבער, לשם המסה חלקית והצמדה לגג.

יריעות בחיבור חלקי

עוד שיטה, שהיא מעין ואריאציה פשוטה של גישת היריעות, היא שימוש ביריעה גדולה בהצמדה חלקית. מדובר על יריעות PVC, אשר מחברים אל הגג רק בכמה נקודת אסטרטגיות.

שיקולי בחירה והתאמה

בחירת השיטה והחומרים המתאימים לאיטום, תלויה בגורמים רבים. בולטים במיוחד השיקולים הבאים:

התאמה לאיטום הישן:

אם יש שכבת איטום ישנה, ההמלצה היא להשתמש כעת באיטום מאותו סוג. זאת, בכדי להשיג חיבור טוב ככל הניתן בין השכבות, הישנה והחדשה.

התחשבות בחומר ממנו הגג עשוי:

אם הגג עשוי מחומר מיוחד כמו עץ או רעפים, נכנסים לתמונה שיקולים נוספים.

נוכחות חפצים שונים שמחייבים פינוי:

היבט טכני שולי לכאורה, אך בפועל משמעותי למדי. ככל שהגג עמוס בחפצים כגון דודי שמש, כך תידרש יותר עבודת פינוי מסורבלת. לאחר מכן, תידרש כמובן התקנה מחדש באופן איכותי. אלא אם כן, משתמשים בחומרי איטום שלא מחייבים פירוק של ציוד זה. במקרה כזה, מדובר לרוב על זפת.

מגבלות של החומר והשיטה:

במצבים מסוימים, יורדים מהפרק מייד חומרים או שיטות מסוימות. למשל, יריעות ביטומניות מיועדות להתקנה רק על גבי גג ללא חומר בידוד ישן או לגג עם זפת. דוגמה נוספת: לגגות עץ לא מתאים איטום באמצעות זפת.

עוד שיקולים מיוחדים:

ישנו מגוון רחב של שיקולים טכניים כאלה ואחרים. חלקם עשוי להראות שולי. אך כדאי לזכור, שדי בפגם אחד באיטום, בכדי שהמים יחדרו לבית. לשם ההמחשה: בגגות שטוחים ישנה נטייה להיווצרות שלוליות מים עומדים. חומרי איטום אקריליים לא מגיבים טוב למצב כזה.

לסיכום

בחירה נכונה של שיטת האיטום לגג, תבטיח חורף נעים וחמים, בלי נזילות לתוך הבית. זאת, כמובן לצד עבודה עם חומרים איכותיים ואנשי מקצוע מנוסים.