מה עושים כשיש רטיבות בקיר פנימי בבית?

You are currently viewing מה עושים כשיש רטיבות בקיר פנימי בבית?

רטיבות היא בעיה נפוצה מאד, עם השלכות לא רק על האסתטיקה אלא גם על הבריאות עצמה של דרי הבית. כאשר מדובר ברטיבות על קירות חיצוניים, יש לבדוק נושאים כמו איטום חיצוני, סדקים במעטפת הקירות או אפילו חורים שונים של התקנות מזגנים וכו'. במאמר הזה נתרכז ברטיבות בקירות בהם ברור שמקור הרטיבות הוא לא מגשם או לחות חיצוניים. יש לכך כמה סיבות אפשריות, ננסה לגעת בעיקריות שבהן ולהציע פתרונות.

סימפטומים של לחות

ראשית, חשוב לבדוק היטב מה רואים על הקיר עצמו. לעיתים, מדובר רק בשכבת עובש חיצוני. אם היא מופיעה ללא רטיבות ממש, ללא בועות ויש לה נטייה להיות במקביל לעמודי הבטון – יכול להיות שמדובר רק בעיבוי על הקיר. הפתרון לזה הוא פשוט אוורור טוב יותר של הבית וכמובן ניקוי העובש. כאן נציין שעובש בקיר מפיץ חומרים רעילים. אסור לצבוע אותו סתם כך או אפילו לכסות בגבס. את העובש יש להסיר עם חומרים ייעודיים לכך. שיוף של הקיר צריך להיעשות עם מסיכה למניעת שאיפה של אותם חומרים. רק לאחר הסרה וחיטוי מלא, ניתן לצבוע.

אם מדובר ברטיבות הכוללת התנפחות של הקיר, צריך לבדוק נזילה. את זה ניתן לעשות על ידי סגירה של כל הברזים בבית. זכרו לסגור גם את הברזים של המדיח ומכונת הכביסה למשל. אל תסגרו כמובן את השיבר הראשי. המתינו כמה דקות ואז בדקו אם יש זרימת מים קלה בשעון המים של הדירה. זו דרך מהירה ולא מאד מדויקת לאתר נזילות עוד לפני שקראתם לאינסטלטור.

מה עושים כשמזהים נזילה?

זיהיתם נזילה שהיא מקור הרטיבות? קראו לאיש מקצוע, אינסטלטור, שיטפל בה. תוכלו להתייעץ עם סוכן הביטוח שלכם אם שווה להפעיל את הביטוח שלכם או אם הביטוח אפילו מכסה נזק שכזה. כאן נציין שבמקרים רבים הנזילה הפנימית, מקורה בכלל אצל השכנים. רצוי לוודא זאת עם איש מקצוע באופן מוחלט לפני שמבקשים פיצוי או השתתפות בעלות התיקון מאותם שכנים. יש לשער שגם בצד שלהם יש רטיבות, במקרים רבים הם אינם מודעים לה. יכול להיות שהיא מאחורי ארון או פשוט לא שמו לב אליה.

התיקון עצמו יצריך לעיתים פתיחה של הקיר והחלפה של צנרת ישנה. בהזדמנות הזו, בקשו מהאינסטלטור לבצע בדיקה והערכה של יתר הצנרת בבית. יש כיום מכשור חכם למציאת רטיבות שיכול לעזור כמו גם מצלמות שונות שניתן להחדיר לצינורות עצמם.

לבסוף, זכרו שרטיבות היא בעיה שיש לתקן בהקדם האפשרי. תיקון מוקדם ימנע התפוררות של הקיר ונזק אשר יכול להגיע לעוד חדרים ואפילו לעוד דיירים, בעיקר בקומה מתחתכם.