המדריך השלם לתפעול נכון של טוחן אשפה

You are currently viewing המדריך השלם לתפעול נכון של טוחן אשפה

עד לימים אלו ממש טוחן האשפה נראה לישראלים כמו דבר אמריקאי למשל ובינתיים זה עניין די נדיר לראות כאלה בבתים בארץ. עם זאת, נראה שבשנים האחרונות הפופולריות של המוצר הזה הולכת וגוברת, ולמען האמת היתרונות שלו הם כל כך רבים והוא הופך את התחזוקה של המטבח לכל כך פשוטה, שממש חבל לא להיעזר בדבר הזה, במיוחד לאור העובדה שלא מדובר במוצר יקר מדי שהוא בגדר מותרות. אם כך, אנחנו רוצים לעשות לכם היכרות עם טוחן האשפה הביתי ולהסביר לכם אחת ולתמיד איך הוא עובד, איך לתפעל אותו כמו שצריך ומדוע מדובר בפריט שבהחלט יכול להפוך לכם את החיים לקלים ונעימים יותר.

איך עובדים טוחני אשפה ולמה חשוב לבחור טוחן אשפה איכותי?

טוחן האשפה עובד באמצעות מנוע חשמלי ודיסקית טחינה (לפעמים יותר מאחת). בעת השימוש מכניסים פסולת אורגנית אל הטוחן ולפני פעולת הטחינה מתבצעת הזרמת מים קרים על מנת לדלל את הפסולת. לאחר הטחינה הפסולת מוזרמת אל מערכת הביוב, ממש כמו שאר המים בבית אחרי השימוש. חשוב להבין כי טוחן אשפה טוחן אך ורק פסולת אורגנית וגם כאן, אם לא מדובר בטוחן טוב דיו, הוא ייתקע ולא יצליח לטחון דברים קשיחים כמו עצמות או קלחי תירס. בגלל שטוחן האשפה צריך להקל עלינו ולא להוסיף עבודה, חשוב לבחור מראש טוחן אשפה איכותי וחזק שידע להתמודד עם סוגי פסולת מזון שונים. אם תרצו לשמוע עוד על סוגים מובילים וחשיבות הבחירה של טוחן איכותי, תוכלו לקרוא עוד באתר הזה ולקבל טיפים רבים על אודות הבחירה הנכונה.

איך מתקינים טוחן אשפה?

שימו לב כי ההתקנה של טוחן אשפה היא לא מורכבת אך היא מן הסתם משתנה מדגם לדגם. בגדול, הטוחן מתחבר לצינור הניקוז של הכיור ולכן הוא מותקן תחתיו. יש לבדוק את מדריכי ההתקנה של כל טוחן ובמידה וההתקנה לא ברורה לכם פנו לאיש מקצוע על מנת שלא לגרום לנזק.

המדריך השלם לתפעול נכון של טוחן אשפה

שימוש נכון

השימוש בטוחן האשפה הוא פשוט יחסית וכל אחד יכול לעשות את זה בעצמו. כל שיש לעשות זה להכניס שאריות אוכל אורגני אל תוך הכיור, ללחוץ על הכפתור וכך נעשית הטחינה שלאחריה המים והמזון הטחון מוזרמים אל הביוב. שימו שיש שלושה סוגי מתגים להפעלה שתוכלו לבחור בהתאם להעדפה שלכם. הסוג הראשון הוא מפסק המותקן מתחת לכיור – פשוט מאד להתקנה ולא מורכב אך החיסרון שלא שהוא לא ממש נגיש. הסוג השני זה מפסק פניאומטי המותקן בצמוד לכיור ומחייב קידוח בשיש על ידי בעל מקצוע. הלחצן הזה בטוח ביותר מפני שהוא עובד על לחץ אוויר ולא על חשמל ואין חשש להפעיל אותו בסביבה עם מים. כמו כן ניתן לרכוש היום טוחני אשפה המגיעים עם שלט רחוק, מה שמאפשר הפעלה מרחוק כמובן.

כללי בטיחות

באופן כללי, על אף שנוטים לחשוב שמדובר בדבר מסוכן, טוחני האשפה היום הם בטוחים למדי ואין יותר מדי תאונות שקורות איתם. עם זאת חשוב מאוד לזכור לעולם לא להכניס ידיים לטוחן האשפה וכמובן לא כפות עץ או דברים אחרים על מנת לחלץ מזון וזה חשוב במיוחד בבתים עם ילדים. כמו כן ניתן לרכוש מנגנון הגנה מפני עומס יתר שהוא חיוני כאשר הטוחן לא עומד בעבודה ועומד להפסיק כתוצאה מכך. שווה בהחלט לרכוש גם מפתח אחזקה שמאפשר לפתוח את הטוחן כאשר משהו נתקע בפנים והוא מפסיק לעבוד.

בשורה התחתונה, מדובר בפריט מצוין שחוסך הרבה זמן, ריח רע ומאמץ ועל הדרך עוזר לשמור על הסביבה. שווה בהחלט לשקול רכישה של טוחני מזון לבית.